Vad kostar flyttstäd?

Flyttstäd är en nödvändig del av flytten och hjälper dig att lämna ditt gamla hem i perfekt skick. Priset varierar beroende på flera faktorer, och tjänsten inkluderar omfattande rengöring av alla ytor i bostaden. Att använda RUT-avdraget kan göra flyttstädningen mer prisvärd. Innan du bokar en flyttstädning, se till att du har en checklista som täcker alla nödvändiga uppgifter för att säkerställa att inget glöms bort. Med hjälp av en professionell städfirma kan du flytta ut med lugn och ro, med vetskapen om att din gamla bostad kommer att vara i utmärkt skick.

Få offert
Flyttstäd

Flyttstädning

Att genomföra en flytt kan vara både spännande och stressande, och en av de viktigaste uppgifterna är flyttstädning. En välutförd flyttstädning garanterar att du lämnar ditt gamla hem i utmärkt skick och kan hjälpa dig att få tillbaka din deposition om du hyrde. I denna artikel kommer vi att utforska allt du behöver veta om flyttstädning, inklusive pris, tjänster och vad som ingår.

Vad är em flyttstädning?

Flyttstädning är en noggrann rengöring av din gamla bostad när du flyttar ut. Syftet är att lämna bostaden i det skick den var i när du flyttade in eller ännu renare. Detta innebär att du måste rengöra varje hörn och vrå, inklusive svårtillgängliga områden som bakom kylskåpet och ugnen.

Vad kostar flyttstädning?

Priset för flyttstädning varierar beroende på flera faktorer, inklusive bostadens storlek, skick och din geografiska plats. Generellt sett kan priset ligga någonstans mellan 30 till 50 kronor per kvadratmeter. För en standardlägenhet på 70 kvadratmeter kan flyttstädningen kosta mellan 2 100 och 3 500 kronor. Det är dock bäst att begära en offert från en städfirma för att få ett exakt pris som passar dina behov.

Vad ingår i flyttstädning?

En fullständig flyttstädning omfattar rengöring av samtliga ytor i bostaden. Detta inkluderar dammsugning och våttorkning av alla golv, rengöring av alla ytor i kök och badrum, rengöring av alla fönster och fönsterkarmar, dammtorkning av alla ytor och möbler, samt avlägsnande av spindelnät och insektsrester. Alla vitvaror, som kylskåp och ugn, rengörs både inuti och utanpå. Alla skåp och garderober torkas också utvändigt och invändigt. Dessutom måste alla belysningsarmaturer och eluttag rengöras noggrant.

Checklista flyttstädning:

För att säkerställa att inget glöms bort under flyttstädningen kan en checklista vara till stor hjälp. Här är några punkter som du bör inkludera i din flyttstädningschecklista:

  • Dammsugning och våttorkning av alla golv.
  • Rengöring av fönster och fönsterkarmar.
  • Rengöring av köksytor, inklusive spis, ugn och diskbänk.
  • Rengöring av badrum, inklusive toalett, badkar och handfat.
  • Rengöring av alla vitvaror, som kylskåp, frys och tvättmaskin.
  • Dammtorkning av alla ytor, inklusive möbler och hyllor.
  • Avlägsnande av spindelnät och insektsrester.
  • Rengöring av alla skåp, garderober och skåpdörrar.
  • Rengöring av belysningsarmaturer och eluttag.

RUT-avdrag för Flyttstädning:

I Sverige kan du dra nytta av RUT-avdraget för flyttstädning om du anlitar en professionell städfirma. Detta avdrag innebär att du kan få en del av arbetskostnaden avdragsgill, vilket kan göra flyttstädningen mer prisvärd.

Hur bokar man flyttstädning?

För att boka flyttstädning bör du kontakta en pålitlig städfirma i din region. De kommer att kunna ge dig information om priser, tillgänglighet och bokningsprocessen. Det är bäst att boka flyttstädningen i förväg för att säkerställa att de kan utföra tjänsten på den önskade dagen.