Offert elektriker

Vad kostar en elektriker? Få offert från flera elektriker i ditt område. En certifierad ellinstalltör måste göra elarbete hemma för att alla försäkringar ska täcka eventuella elfel.

Få offert
Offert elektriker

Söker du efter en elektriker?

Många tänker på snickare när de hör ordet ”hantverkare” men faktum är att termen rymmer flera olika yrken. En elektriker är en hantverkare som arbetar med olika elinstallationer hos företag och privatpersoner. Priset för en elektrikers tjänster varierar mellan olika städer. Priset bestäms även av vilken typ av arbete som ska utföras. En tumregel är dock att en elektriker kostar mellan 400 kronor – 550 kronor att anlita. Genom att använda offertjänster som Servicefinder.se hittar du snabbt och enkelt den bästa elektrikern för ditt nästa projekt.

När man hör ordet ”hantverkare” så tänker de flesta på snickare. Men faktum är att termen hantverkare rymmer flera olika yrken. Elektriker är ett sådant yrke. Det är elektrikerns uppgift att installera tvättmaskiner, kylskåp och andra elektriska produkter hos företag och privatpersoner. Elektrikern har också till uppgift att dra in eller att dra om elen i fastigheter. Elarbeten tillhör de arbeten som kräver certifiering. Därför får man inte dra in el eller installera vitvaror om man inte har behörighet för det.

Oftast krävs elektrikers kompetens och kunskap vid installation av nya kök i våra hem. Många moderna kök har flera olika elektroniska funktioner som måste kopplas in på rätt sätt för att de ska fungera och vara säkra att använda.

Olika behörigheter hos elektriker

En elektriker får dock inte arbeta med ”allt inom el”. Vem som får arbeta med vad styrs av vilka behörigheter som elektrikern har.

En installationselektriker har till uppgift att arbeta med elinstallationer, ofta i nybyggnationer. Serviceelektrikern servar befintliga installationer och anläggningar. En serviceelektriker kan även utföra mindre utbyggnationer av en anläggning. Industrielektriker är främst anställda inom industrin och arbetar med installationer och elarbete kopplat till fabriker och industrier.
Det är svagströmselektrikerns uppgift att exempelvis installera data- och teleinstallationer samt larm- och passagesystem. Elinstallatör är en påbyggnadsutbildning som kräver ytterligare praktik och kunskaper.

Vad kostar en elektriker?

Vad kostar en elektriker?

Att anlita elektriker kan skilja sig i pris beroende på var i Sverige du bor samt vilket arbete som du vill ha utfört. Du går tillväga på samma sätt när du anlitar en elektriker som när du anlitar andra hantverkare.  Börja med att söka på ”offert elektriker” för att hitta anbudssidor.

En generell prisuppskattning bland hantverksyrken visar att en elektriker kostar mellan 400 kronor – 550 kronor att anlita. Precis som med alla yrken är det viktigt att du inte endast tittar på elektriker pris när du ska anställa någon. Du måste väga in flera olika faktorer i beräkningen.

Den elektriker som du anlitar måste vara kunnig inom gällande regelverk. Helst ska en elektriker även inneha certifikat som visar att hantverkaren kan det som hantverkaren säger sig kunna.

Tillämpa alltid försiktighetsprincipen när du ska anlitar hantverkare, oberoende av bransch. Läs på innan du väljer företag. Du tjänar på att vara väl förberedd. Det bästa sättet att anlita en elektriker till rätt pris är att använda offerttjänster som Servicefinder.

Servicefinder hjälper dig att hitta elektriker

Servicefinder har lång erfarenhet av att pussla ihop rätt hantverkare med rätt projekt. Vissa hantverkare menar att offerttjänster pressar priserna. Men i själva verket är det tvärt om.

När du begär in offerter låter du flera företag lämna sina prisförslag på ditt projekt. Du kan då komma i kontakt med företag som du inte hade hört talats om tidigare. När du begär in offerter ser du även till att ditt projekt blir utfört till rimliga priser. Om du anlitar samma hantverkare hela tiden vet du aldrig om du betalar för mycket för arbetet eller inte.

Servicefinder har hjälpt flera tusen uppdragsgivare att hitta rätt hantverkare. Tjänsten är enkel att använda det enda du behöver göra för att få offerter från potentiella uppdragstagare är att fylla i offertformuläret.