Offert fönsterbyte

Att byte fönster är en stor investering. Därför är det viktigt att hitta bra företag som kan byta fönster till ett bra pris.

Få offert
Offert fönsterbyte

Nu är det tid för ett fönsterbyte

Fönster har flera fördelar som det är lätt att förbise. Vackra och funktionella fönster bidrar till att höja värdet på din fastighet och moderna treglasfönster förbättrar värmeisoleringen så att du inte behöver elda för kråkorna. Fönster är långt mycket mer än några glasrutor i en ram.

Moderna fönster har oftast extra isoleringsförmåga i form av luft eller ädelgas mellan glasrutorna. I takt med att framställningstekniken förbättrats är det numera möjligt att få skräddarsydda fönster i de flesta färger och former. Det är vanligt att den som vill byta fönster oroar sig för byta fönster pris men faktum är att ett fönsterbyte inte behöver kosta särskilt mycket. Mindre fönster byts ofta av professionella hantverkare för ungefär 700 kronor och de moderna treglasfönstren kostar ungefär 5 000 kronor att byta ut. Valet av fönster bestämmer när de behöver bytas ut.

En tumregel säger att ett fönster behöver bytas ut efter ungefär 30 år. Däremellan måste fönstret underhållas för att hålla rätt kvalitet över hela livslängden.

Fönstret skänker ljus både bildligt och bokstavligt. Det är fönstret som släpper in morgonljuset men det är också fönstret som skänker värdefulla detaljer till huset eller lägenheten. En bostad med fina fönster kan kraftigt höja värdet på bostaden. Ett modernt fönster bidrar också till att förbättra isoleringen i bostanden. Med treglasfönster slipper du att elda för kråkorna.

Kostnad fönsterbyte

Fördelar med fönsterbyte

Fönster och isolering blir äldre med tiden. Ändå väljer många att inte byta fönster särskilt ofta. Man behöver givetvis inte byta fönster varje år men det kan vara bra att byta träfönster med en intervall om 30 år. Det är också viktigt att komma ihåg att underhålla fönstren mellan bytena.

Utvecklingen av fönster går snabbt framåt och nuförtiden är det vanligt att fönstren har tre glas. Det ska jämföras med gamla fönster som hade ett eller två glas. Energieffektiva fönster fylls med luft eller ädelgas mellan glasrutorna. Gasen ger ytterligare isolering.

Vad kostar det att byta fönster?

Du kan spara en hel del genom att byta fönster själv. Det kräver dock att du har rätt kunskaper. Ett fönster som är installerat på fel sätt bidrar till att läcka värme snarare än att bevara den i bostaden. Många väljer att begära offert fönsterbyte inför bytet av fönster. Då kan man lägga tiden på annat då man vet att arbetet kommer att utföras på ett korrekt sätt av professionella hantverkare.

Det är svårt att ge ett exakt svar på kostnad fönsterbyte. Fönsterbyte pris avgörs oftast av storleken på fönstret, valet av fönster och valet av material. Kostnadsuppskattningar visar dock att tvåglasfönster kostar mellan 700 kronor – 3 000 kronor att installera. De moderna treglasfönstren brukar kosta mellan 2 000 kronor – 5 000 kronor. 

Få offert fönsterbyte hos Servicefinder

Om du snabbt vill veta din byta fönster kostnad ska du använda dig av Servicefinders offerttjänst. Via Servicefinder.se kan du få hjälp med en mängd olika projekt, inte bara fönsterbyte. Tjänsten är enkel att använda. Det enda du behöver göra för att begära in offerter från professionella och verifierade hantverkare är att skicka in standardformuläret för anbud.