Offert köksrenovering

Köket är ofta boendets hjärta. Men vad kostar en köksrenovering? Genom att ta in offerter från flera hantverkare får man en bättre bild.

Få offert
Offert köksrenovering

Är det dags för en köksrenovering?

Vi gillar att vara i köket. Det är inte så konstigt, många anser att köket är hemmets hjärta. Det är i köket som allting händer och det är i köket som alla samlas. När det är dags att renovera köket är det lätt hänt att planerna springer iväg gällande allt som man vill fylla det nya köket med.

Men tänk på att slutnotan blir dyrare i takt med att du installerar flera köksapparater. Ett nytt kök kan kosta från 80 000 kronor till 600 000 kronor eller mer beroende på tillval. Därför måste du vara säker på att din budget håller innan du begär in offerter från olika hantverkare. Det är inte ovanligt att ett kök tar 160 timmar att färdigställa.

Det sägs att köket är husets hjärta. Det är i köket och inte i vardagsrummet som vi samlas och umgås. I köket lagas det mat och delas historier. Om man tänker efter så tillbringar vi ganska mycket tid i våra kök. Under morgontimmarna när frukosten dukas fram eller när det vankas lunch. Det är i köket som familjen samlas när det är dags för middag.

Den tiden då allt i köket skulle gå i vita färger verkar vara förbi. Nuförtiden är det vanligt att se kök som går i regnbågens alla färger. Många säger sig inte gilla de vita kala ytorna i ett kök då det påminner om en steril sjukhusmiljö. Oberoende av vilken färg man vill ha på kökslyckorna eller vad man tycker om de senaste kökstrenderna så kan det vara kul att renovera då och då.

En tumregel säger att man bör renovera vart tionde år. Men det är långt ifrån alla som har de nödvändiga kunskaperna för att ge sig i kast med en fullskalig köksrenovering. Därför är det bra att man kan hyra in en hantverkare för köksrenovering. När du anlitar hantverkare är det bra om du har en budget på plats innan arbetet påbörjas.

Vad kostar en koksrenovering?

Planera ditt nya kök noggrant

Ett nytt kök är en stor investering för de flesta hushåll. När man sitter och skissar på sitt nya drömkök är det lätt hänt att man fastnar i alla fantastiska funktioner som man vill att det nya köket ska ha. Helst vill man ju ha en ny diskmaskin, kyl- och frys med specialfunktioner och en fin köksö med en lika fin bänkskiva.

Om man inte har planerat sitt kök innan man begär en offert köksrenovering så kan det vara svårt att veta vad som är en rimlig kostnad för en renovering. Om du har en noggrann plan för ditt kök hjälper du hantverkarna att lämna bra anbud när du begär in offerter på arbetet.

Vad kostar en köksrenovering?

Det är alltid svårt att ge generella svar på specifika frågor. En köksrenovering kan kosta allt från 80 000 kronor till 600 000 kronor eller mer. Det är oftast valet av tillbehör som är avgörande för hur hög slutnotan kommer att bli. Valet av stommar och luckor utgör den minsta delen av kostnaden. 

Oftast är det valet av vitvaror och bankskivor som ökar kostnaderna. Om du vill ha vitvaror med den senaste tekniken får du oftast vara beredd att betala lite mer. Tänk igenom ditt behov innan du anlitar någon. Behöver du de senaste vitvarorna och de exklusivaste träslagen?

I slutändan är det din budget som avgör. Tänk på att din budget måste klara kostnader för flera olika hantverkare. När du köper ett färdigt kök måste det oftast installeras av både elektriker och VVS-montörer. Ett platsbyggt kök tar ungefär 160 arbetstimmar att installera.