Tjänster

Tjänster i hemmet

Hemmet är vårt fristad, och vi strävar alltid efter att göra det bekvämare och vackrare. För att uppnå detta kan du dra nytta av olika tjänster som kan förbättra din livskvalitet och hemmets funktionalitet. Läs vidare för att upptäcka hur du kan använda tjänster i hemmet och hur de kan hjälpa dig.

Offert för olika tjänster

När du planerar hemförbättringar eller reparationer, är det första steget att begära en offert från en hantverkare. En offert är en skriftlig uppskattning av kostnaderna för projektet, inklusive arbetskraft, material och andra utgifter. Detta ger dig en tydlig uppfattning om projektets omfattning och kostnad.

RUT-tjänster

RUT-tjänster, eller rengöring och underhåll är hushållsnära tjänster som är tillgängliga för svenska hushåll. Dessa tjänster inkluderar bland annat städning, trädgårdsarbete, fönsterputsning och mycket mer. RUT-avdraget gör dessa tjänster mer prisvärda och bidrar till att skapa en bekvämare vardag för många.

ROT-tjänster

ROT-tjänster, eller renovering, ombyggnad och tillbyggnad-tjänster, fokuserar på att förbättra och renovera ditt hem. Här ingår allt från att renovera köket till att byta taket. Genom att använda ROT-avdraget kan du dra nytta av skatteavdrag och sänka kostnaderna för dina projekt.

Tjänster

Kombinera tjänster och hantverkare

Man kan kombinera ROT- och RUT-tjänster för att effektivt förbättra sitt hem. Du kan till exempel anlita en hantverkare för att renovera ditt kök (ROT) och samtidigt boka en städning (RUT) för att hålla hemmet rent och snyggt. Detta ger dig både praktiska och ekonomiska fördelar.

Att använda ROT- och RUT-tjänster samt dra nytta av ROT- och RUT-avdragen kan vara ett smart sätt att förbättra ditt hem, spara pengar och skapa en mer bekväm och trivsam livsmiljö. Tveka inte att utforska de många tjänster som erbjuds och begär offert för att få en klar bild av dina projekt.

RUT-avdraget:

 1. Städning: Hemstädning, kontorsstädning, fönsterputsning, och mer.
 2. Tvätt och Strykning: Tvätt av kläder, strykning, och lagning av kläder.
 3. Trädgårdsarbete: Gräsklippning, beskärning av träd och buskar, trädgårdsunderhåll.
 4. Flyttjänster: Flyttstädning och hjälp vid flytt.
 5. Husdjursskötsel: Djurpassning och promenader med husdjur.
 6. Vaktmästertjänster: Skötsel av fastighet, sophämtning, och snöröjning.
 7. Fönsterputsning: Rengöring av fönster och glasytor.

ROT-avdraget

 1. Renovering: Ombyggnad och renovering av kök, badrum, vardagsrum, sovrum, etc.
 2. Tillbyggnad: Bygga nya rum, verandor, eller andra byggnadsdelar.
 3. Installationer: Installation av nya elsystem, VVS, solceller, hemlarm, värmesystem, och liknande.
 4. Målning: Målning av väggar, tak, och träytor.
 5. Takarbete: Byte eller reparation av takmaterial.
 6. Fönsterbyten: Installation eller utbyte av fönster och dörrar.
 7. Dränering och Isolering: Förbättring av dräneringssystem och isolering.
 8. El- och VVS-arbete: Installation och reparation av el- och VVS-system.
 9. Golvläggning: Installation eller reparation av golvbeläggning.
 10. Fasadrenovering: Renovering och ombyggnad av husfasaden.

Det är viktigt att notera att både RUT- och ROT-avdragen har vissa regler och begränsningar, inklusive beloppsgränser och villkor för vilka tjänster som kan omfattas. Det är klokt att rådgöra med Skatteverket eller en professionell revisor för att säkerställa att du följer reglerna och utnyttjar avdragen på rätt sätt.