Hemstäd i Göteborg

Hemstädning i Göteborg är ett utmärkt sätt att få ett rent och välstädat hem utan stress och ansträngning. Genom att jämföra olika städfirmor kan du hitta den bästa och mest prisvärda städhjälpen för dina behov. Oavsett om du är en småbarnsfamilj eller en äldre person, finns det städhjälp som kan göra ditt liv enklare och ditt hem renare. Med rätt städfirma kan du njuta av ett välstädat hem och få mer tid över till att göra det du älskar.

Få offert
Hemstäd Göteborg

Vad kostar hemstädning i Göteborg?

Priset för hemstädning i Göteborg kan variera beroende på flera faktorer som hemstorlek och städfrekvens. Generellt sett ligger priset på cirka 200-300 kronor per timme efter RUT-avdrag. För städhjälp en gång i veckan kan du räkna med en månadskostnad på mellan 1 500 och 2 000 kronor.

Exempel på vanliga prisfrågor:

 • Vad kostar städhjälp en gång i veckan? För en veckovis städning kan du räkna med en månadskostnad på mellan 1 500 och 2 000 kronor efter RUT-avdrag.
 • Hur mycket kostar städhjälp per timme? Timpriset ligger oftast mellan 200-300 kronor efter RUT-avdrag.
 • Billig städhjälp i Göteborg: För att hitta billig städhjälp kan du jämföra offerter från olika städfirmor.

Vad Ingår i hemstädning?

När du bokar hemstädning kan du förvänta dig en grundlig rengöring av ditt hem. Detta inkluderar dammsugning, dammtorkning, rengöring av badrum och kök, samt torkning av golv. Många städföretag erbjuder även tilläggstjänster som fönsterputsning och strykning av kläder.

Standardtjänster vid hemstädning:

 • Dammsugning av golv och mattor: Detta inkluderar alla rum i ditt hem, vilket säkerställer att alla ytor är fria från damm och smuts.
 • Torkning av golv och ytor: En viktig del av städningen som bidrar till ett fräscht och hygieniskt hem.
 • Rengöring av badrum: Toalett, handfat och dusch/badkar rengörs noggrant för att hålla ditt badrum skinande rent.
 • Rengöring av kök: Alla ytor, diskbänk och spis rengörs för att hålla ditt kök i toppskick.

Hur hittar man den bästa städhjälpen i Göteborg?

För att hitta den bästa städhjälpen i Göteborg rekommenderas det att du jämför offerter från flera olika städföretag. På så sätt kan du få en bättre uppfattning om priser och tjänster som erbjuds. Här är några tips för att hitta rätt städfirma:

 1. Jämför priser: Be om offerter från minst tre olika städföretag för att jämföra priser och tjänster.
 2. Läs recensioner: Kolla recensioner och betyg från tidigare kunder för att få en uppfattning om företagets pålitlighet och kvalitet.
 3. Fråga om garantier: Se till att företaget erbjuder garantier på sitt arbete, så att du kan känna dig trygg med att du får det du betalar för.

Fördelar med hemstädning

Att anlita en städfirma för hemstädning har många fördelar. Det frigör tid för dig att spendera med familj och vänner, minskar stress och ger dig ett rent och fräscht hem utan ansträngning.

Fördelar för småbarnsfamiljer:

 • Mer tid för familjeaktiviteter: Med hemstädning kan du spendera mer tid med dina barn och mindre tid på städning.
 • Mindre stress kring hushållssysslor: Låt proffsen ta hand om städningen så kan du fokusera på det som verkligen är viktigt.
 • Ett rent och hälsosamt hem för barnen: Regelbunden städning bidrar till en bättre inomhusmiljö och minskar risken för allergier och sjukdomar.

Fördelar för äldre:

 • Mindre fysisk ansträngning: Att städa kan vara fysiskt krävande, särskilt för äldre. Hemstädning gör det lättare att hålla hemmet rent utan ansträngning.
 • Ett säkert och rent hem: Regelbunden städning minskar risken för olyckor i hemmet, som till exempel halkolyckor.
 • Tidsbesparing: Med städhjälp får du mer tid till att göra de saker du tycker om, som att umgås med vänner och familj.

Hur fungerar RUT-avdraget för hemstädning?

En av de största fördelarna med att anlita städhjälp är möjligheten att använda RUT-avdraget. RUT står för Rengöring, Underhåll och Tvätt och är ett skatteavdrag som ger dig 50% rabatt på arbetskostnaden för hushållsnära tjänster.

Så här gör du:

 1. Anlita ett godkänt företag: Se till att städföretaget är godkänt för RUT-avdrag.
 2. Betala fakturan: Företaget drar av RUT-avdraget direkt på fakturan, vilket betyder att du bara betalar halva arbetskostnaden.
 3. Företaget ansöker om RUT: Städföretaget ansöker sedan om resterande belopp från Skatteverket.